ارسال شده در ۲۴ تیر ۱۳۹۵

بیمارستان کودکان (اورنج کانتی)

پورتلند، اورنج کانتی ، آمریکا/ گروه معماری

زیمرگانسول فراسکا

طراحی نما

بیمارستان کودکان

ساختمان اولیه ی این بیمارستان که در سال ۱۹۰۸ احداث شده بود ، در میان ده بیمارستان برتر کودک در آمریکا جای داشت؛ پس انتظار کارفرما و کاربران از بنای جدید که قرارا بود طراحی و احداث شود ، بالا بود. لازم بود که ساختمان جدید ، در سطح جهانی چشمگیر باشد ، به خوبی در بافت کامپوس پزشکی بنشیند، با طبیعت کلورادو ، جغرافیا و فرهنگ منطقه هماهنگ بوده و در ضمن ، از انعطاف لازم برای توسعه احتمالی در آینده و تکمیل تجهیزات پزشکی و درمانی برخوردار باشد. معمار، با دانستن این مطلب که گذراندن دوره و مراحل مراقبت و درمان کودک در کنار خانواده ها بسیار مهم است ، اقدام به طراحی یک فضای درمانگر برای کودک بیمار و پذیرا و صمیمی برای خانواده ها ، دوستان و پرسنل نمود. طرح نهایی ، گویای عمق اهمیت به دو جنبه ی درمانی و انسانی ست. ساختمان جدید ، با مساحت ۱۳۳۷۸۰ متر مربع مجهز به ۲۷۰ تخت بستری ، کلینیک ، پاویونی برای خدمات ویژه ، دفاتر ، فضای تحقیقاتی و آموزشی و پارکینگی به ظرفیت ۲۱۴۴ اتومبیل است. سایتی که انتخاب شده ، از جبهه ی غربی و جنوبی ، چشم انداز عالی به دن ور و کوهستان دارد. در بخش بیرونی ساختمان ، مصالح ) شامل آجر ، فلز و شیشه ( با محیط همخوانی دارند و فرم و پالت رنگ ها ، پیرو اصالت کلورادو و فرهنگ منطقه هستند. اما در فضای داخلی ، طراحیاز روند معمول فراتر رفته و رنگ ها ، مقیاس ها ، مبلمان و بافت به گونه ای متفاوت از ساختمان های درمانی مشابه ، به خدمت معمار و کاربر در آمده اند. دکوراسیون داخلی این مجموعه به صورت است که باعث راحتی و آرامش بیماران میشود.

طراحی داخلی

پلان بیمارستان

سه برنامه کاربری مجزا اساس طراحی را شکل دادند: خدمات لوجیستیک/ تشخیص/درمان ، مراقبت های ویژه و برج های مراقبت و بستری بیمار. پایین ترین طبقه ، مختص خدمات لوجستیک ، می باشد و فضاهای عمومی (ورودی و لابی) و بخش تشخیص در طبقه ی اول هستند. فضاهای جراحی و اهدای خون در طبقه دوم و و یک فضای ورزشی در CICU ،PICU ، تعدادی دیگر از اتاق های جراحی ، کلینیک ها ، آزمایشگاه قلب طبقه سوم جانمایی شده اند. امکانات رفاهی برای خانواده ها ) مانند لژ خانوادگی ، فضایی برای شستشوی در طبقه چهارم هستند. طبقه پنجم ، مختص سیستم های فنی NICU لباس ها و اتاق هایی برای خواب ( در کنار شکل برج های مراقبت از بیماران هستند. هماتولوژی و تومور شناسی ، L است و طبقات ششم تا نهم ، بخش در طبقه هفتم هستند. نقطه ی تمرکز ، آتریوم بوٸتچر می باشد که یک نشیمن BMT به همراه تجیزات کامل عمومی است که نور را به قلب ساختمان آورده و سازماندهی خدمات پزشکی و تسهیلات خانوادگی را آسان نموده است. داخل این آتریوم ، هنرمند اهل دن ور ، کارولین براکسما ، در طراحی داخلی آن کفپوشی طراحی کرد که انباشته از المان ها ی کودکانه ای همچون تصاویر پروانه ها ، دانه های برف ، پرندگان ، ماهی ها و فرم های منحنی و انتزاعی است. طراحی داخلی ، نه تنها بیماران را مد نظر قرار داده ، بلکه همراهان ، خانواده ها و دوستان را نیز به عنوان کاربران مهمی که نیاز به فضایی آرامش بخش و حمایت کننده دارند ، از یاد نبرده است. فضای استراحت و باغی برای افراد غیر بیمار برای کمک به بازیابی انرژی همراهان طراحی شده است. دسترسی به فضاهای بیرونی ، آسان و برای کسانی که میخواهند مدتی از هوای تازه ، آفتاب و طبیعت لذت ببرند ، یک پناهگاه خواستنی ست.

طراحی داخلی

پلان ساختمان

تعبیه ی فضاهای مجزا برای خانواده ها مانند خانه ی دومی ست که در نزدیک مرکز تجاری ساختمان قرار دارد. انجام تماس های تلفنی ، ارسال اییمیل و رسیدگی به کارهای اداری شخصی در این فضا رایگان است.نمازخانه ، محلی مناسب برای افرادی ست که به مدتی خلوت و سکوت احتیاج دارند. یک کافه ی بزرگ و روباز نیز ساخته شده که با نوشیدنی و غذا از مهمانان خو پذیرایی میکند. فضایی به مساحت ۲۸۰ مترمربع ، گریزی برای بیماران نوجوان فراهم کرده که فارغ از روند درمانیکسل کننده ، مدتی را با تماشای فیلم ، بازی بسکتبال ، انجام بازی های کامپیوتری و گوش دادن به موسیقی و مطالعه سپری کنند.همچنین این مکان ، به تلفن و یک آشپزخانه ی کوچک مجهز است. طراحی و دکوراسیون اتاق استراحت پرستاران: پرستاران و پرسنل برای استراحت و دوری موقت از استرس کاری می توانند از فضای لژ و تراس های زیبایی که مختص آنها ساخته شده ، استفاده کنند. دوچرخه ، دوش استحمام و پارکینگی پیشرفته برای این افراد در نظر گرفته شده است.

طراحی داخلی

پلان طبقات

مسیرهای تردد بیماران و پرسنل در یو نیت های پرستاری و سایر بخش ها از یکدیگر مجزاست. تحقیقات میدانی بررسی ترددها و مشاوره ی معمار با تمامی کاربران نشان داد که یکی بودن مسیر های تردد موجب افزایش استرس و تشویش افراد و کند شدن سرعت رسیدگی پرستاران میگردد. حذف ایستگاه پرستاری به عنوان نقطه ی تمرکز نیز کاهش هرج و مرج و سرو صدا را ، در راهروهایی که بیرون از اتاق های بستری هستند، به دنبال داشت. بسیاری از اتاق های بستری ، یک تختخوابه هستند تا آرامش ، حریم ، ارتباط با بستگان و کنترل بیماریهای واگیر دار تسهیل گردد. هر یک از این اتاق ها به فضایی برای خواب دو همراه ، یک کمد ، یک میز تحریر ، چند فیلم ، بازی های کامپیوتری و تسهیلاتی برای انجام امور کامپیوتری مجهز هستند که همراهی و اقامت بستگان در طول شب را آسان و به استفاده ی مفید آنها از زمان کمک میکند.برقراری ارتباط واقعی با فضای سبز بیرون از طریق طراحی فضای سبز ، باغ و ارتباط تجسمی با طبیعت از طریق تصاویر نقاشی شده از درختان و حیوانات ، نتیجه ی خوبی در پی داشت . پارک وسیعی که ساختمان بیمارستان در آن بنا شده ، علاوه بر کاهش سر و صدای ترافیک جاده های مجاور ، به القای حس تندرستی و نشاط افراد بسیار کمک میکند. سرو صدا عامل مهمی در ایجاد استرس و شلوغی ست. با احاطه بر این مطلب ، طراحان سیستم احضاری را برای پرسنل برگزیدند که بدون صدا و با ارسال پیام متنی ، آنها را مطلع می سازد. در داخل این مجموعه کفپوش ها و تایل  paging دیواری نیز عایق صوتی هستند.در طراحی نما ساختمان سعی شده تا حداکثر نور طبیعی مورد بهره قرار گیرد و پنجره ها و ویدها ابزار موثری در این خصوص هستند که اتاق بیماران ، راهروها ، دفاتر و محدودهی پرسنل را روشن میگردانند. علاوه بر یک حیاط مرکزی و آتریومی شش طبقه که نور را به قلب ساختمان هدایت میکند ، نمای روبه روی ساختمان بیماران با شیشه های تمام قد و تراس های متعددی پوشیده شده و بسیار روشن و دلباز است.

طراحی داخلی

بیمارستان اورنج کانتی

ثابت شده که حضور رنگ در محیط بر جسم و روح تاثیر گذار است . رنگ ها ، در این ساختمان ، با دقت انتخاب شده اند و حاصل ، پنج پالت رنگی ست که تحت تاثیر منظر و بافت کلورادو شکل گرفته اند؛ برخی پالت ها خالص و پر انرژی و برخی آرام و ملایم هستند. پالت فضاهای عمومی ) شامل رنگ های خالص و فرم های آشنا( در فضاهای تردد و آتریوم، و پالت اجتماعی ) شامل رنگ های آرامتر و تصاوی انتزاعی و الهام گرفته از طبیعت کلورادو( در کافه تریا به کار رفته است. از پالت روحی ) شامل رنگ های خالص و درخشان ( در بخش کلینیک و از پالت آرامش ) با رنگ های آرام ، ملایم و طبیعی ( در بخش مراقبت های ویژه ، استراحت و نمازخانه استفاده شده و پالت رنگی کار ) متنوع تر از همه و با رنگ ها و طرح های پیچیده ( در داخل فضای مدیریت ، کار و کنفرانس اجرا شده است. پیاده سازی بخش های هنرمندانه و جذابیت های بصری با همکاری هنرمندانی همچون لری کرک لند و جان فیدلر به سر انجام رسید.گرچه رسیدگی به سلامت و درمان بیماری ،امری تعلل ناپذیر است اما یقینا رفتن به بیمارستان ، کاری نیست که با لذت و میل انجام شود . با این وجود ، ساختمان جدید بیمارستان کودکان پورتلند چنان راحتی و رشد احساسات شادی را برای مراجعینش به همراه دارد که اغلب پس از بهبودی ، با رضایت و لبخند ساختمان این مرکز درمانی را ترک می کنند.

طراحی داخلی

بیمارستان اورنج کانتی

طراحی داخلی

بیمارستان اورنج کانتی

(1 رای دهنده, 4 امتیاز, امتیاز میانگین: 4.00 از 5)
دسته :

پربازديدترين ها

برچسب ها

آخرین جستجوها

از مطالب مشابه اين مطلب ديدن کنيد.

ارسال ديدگاه






- لطفا دیدگاه خود را به زبان فارسی بنویسید، دیدگاه هایی که به صورت فینگلیش نوشته شده باشند تایید نمی شوند.
- دیدگاه هایی که حاوی کلمات توهین آمیز باشند تایید نخواهند شد.
- در صورتی که هرگونه پرسش یا ابهام در مورد مطلب در ذهن شما شکل گرفته آن را بیان کنید تا به آن پاسخ داده شود.
- ایمیل شما در سایت نمایش داده نخواهد شد.
یوسف آباد-تقاطع ولیعصر (عج) و مطهری – خیابان لارستان – نبش کوچه پور فلاح پلاک۱۸
021-88854833
امتیاز دهید